6 redenen om Barcelona deze zomer te bezoeken

Barcelona bezoeken in de zomer? Er zijn genoeg redenen waarom deze stad de perfecte bestemming is voor je zomervakantie! Hier zijn zes redenen om komende zomer een vakantie naar Barcelona (en omstreken) te boeken.

1. Picassojaar + Jaar van Domènech i Montaner

Liefhebber van cultuur en historie? Dan is Barcelona altijd een goede bestemming. En deze zomer heb je geluk, want het is Picassojaar. Ter ere van zijn 50e sterfjaar, zijn er over de gehele wereld meer dan 50 Picassotentoonstellingen, waaronder in Barcelona. Wist je dat Picasso hier in zijn jonge jaren heeft gewoond? 

Ook wordt dit jaar de honderdste verjaardag gevierd van een van de belangrijkste architecten van het Modernisme, Lluís Domènech i Montaner. In het Palau de la Música Catalana, een van de meest emblematische gebouwen van de architect, zal een tentoonstelling worden gehouden die speciaal gewijd is aan de bouw van het Palau de la Música Catalan. Bezoek ook het Recinte Modernista de Sant Pau, zijn meesterwerk.

Wist je dat er in de buurt van Barcelona ook fijne resorts te vinden zijn. Een aanrader voor wie liever niet z’n hele vakantie in de stad verblijft en wel van een beetje comfort houdt. Klik hier voor meer informatie over zo’n all inclusive vakantie in Barcelona. Op de website vind je trouwens ook opties voor een vakantie in de rest van Spanje.

2. Het erfgoed van Gaudí

Een echte reden om een vakantie naar Barcelona te boeken, zijn de kunstwerken van Antoni Gaudí. Architect Antoni Gaudí is natuurlijk de grootste modernist van Barcelona. Gaudí’s meesterwerk, met stip het meest beroemde modernistische bouwwerk in de stad, is de Sagrada Família, een absolute must-see bij een bezoek aan Barcelona. In de hele stad zul je zijn erfenis tegenkomen, van de straatstenen op de Passeig de Gràcia tot aan de lantaarns op het Plaça Reial. Naast de Sagrada Família behoren ook Park Güell, Casa Milà, Casa Batlló en Palau Güell tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

3. Een duik nemen in de Middellandse Zee

Het strand van Barcelona is natuurlijk een enorm pluspunt aan deze stad. Na een dag te hebben rondgelopen in de winkelstraten, musea en bij bezienswaardigheden, is het heerlijk om even uit te waaien op de boulevard of zelfs een duik te nemen in de Middellandse Zee. Ook zijn er genoeg leuke barretjes en restaurants gevestigd langs het strand, perfect om even bij te komen onder het genot van een hapje en een drankje. Vakantiegevoel gegarandeerd!

4. Adrenaline in Spanjes grootste pretpark 

Spanjes grootste pretpark, PortAventura, is een van de tien best bezochte attractieparken van Europa en dat is niet voor niets.. Naast het themapark Portaventura Park vind je er ook het waterpark Costa Caribe Aquatic Park, hotels, golfbanen en Ferrari Land. Dit jaar opent (waarschijnlijk half juni) een gloednieuwe spectaculaire achtbaan: Uncharted. Wees een van de eersten in deze attractie!

5. Je kunt er heerlijk fietsen!

Barcelona is een echte fietsstad. Sinds de pandemie biedt de stad steeds meer mogelijkheden om je met de fiets te verplaatsen. Het is mogelijk om zelf op pad te gaan, maar een fietstour onder begeleiding van een Nederlandse gids is ook echt een aanrader. Hierdoor leer je het historische centrum nog beter kennen in combinatie met de geweldige highlights van de stad.

6. De altijd prachtige Costa Brava 

Deze 200 kilometer lange kuststrook in het noorden van Catalonië staat bekend als de ‘ruige kust’ vanwege de vele rotspartijen. De Costa Brava begint aan de Franse grens en loopt door tot Blanes, een stuk boven Barcelona. De Costa Brava bestaat uit mooie stranden, zowel toeristische als onbekende, kleine baaien, charmante badplaatsen en prachtige kustroutes.