Met de taxi in Barcelona

Taxiritten in Barcelona zijn vergeleken bij Nederlandse prijzen vrij goedkoop en je kunt een taxi makkelijk op straat vinden.

Aan het groene lampje op het dak kun je zien of de taxi vrij is. Is er een taxistandplaats in de buurt? Houd er dan rekening mee dat je geen taxi op de weg kunt aanhouden, maar even naar de standplaats moet lopen om er één te nemen.

Tip: Wil je graag opgehaald worden van het vliegveld?
Bij TaxiLeader kun je nu online een taxi bestellen ».

Nog een tip: Wil je met de taxi naar Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona? Zeker voor en na wedstrijden kan het erg druk zijn. Via deze link kun je handig en in het Nederlands de speciale Camp Nou taxi bestellen.

Het starttarief bedraagt €2,10 (2017) en voor korte ritten ben je meestal zo’n €6-€8 kwijt. ’s Avonds, in het weekend en op feestdagen geldt een hoger starttarief. Voor koffers wordt een euro extra per koffer gerekend (met een maximum van €4).

Er geldt geen vast tarief van en naar het vliegveld, maar ook voor deze ritten geldt een toeslag van €3,10, evenals ritten van en naar de haven. Voor een ritje tussen het vliegveld van El Prat en het stadscentrum moet je rekenen op zo’n 30 euro.

De tarieven staan aangegeven op een sticker in de taxi.

In ieder hotel of restaurant kunnen ze een taxi voor je bestellen. Je kunt dit ook zelf doen door gebruik te maken van de app Hailo of telefonisch, +34 933 033 033.