Naar de Film in Barcelona

Filmpje pakken in Barcelona? Keus genoeg, maar let goed op want er zijn bioscopen die nagesynchroniseerde versies zonder ondertiteling vertonen. Als er bij de film V.O. vermeld staat (versión original) of V.O.S.E. (versión original subtitulos Español) dan ben je ervan verzekerd dat je George Clooney niet ineens Spaans of Catalaans hoort praten! Hieronder een lijstje met de bioscopen en filmhuizen in Barcelona waar je de films in de originele versies kunt bekijken.

Renoir Floridablanca

Met zeven zalen en een mooie mix van arthouse-films met hier en daar een Hollywood-kaskraker ertussen, is de bioscoop Renoir Floridablanca een goede keuze, zeker als je een beetje in het centrum van de stad wilt blijven.

Adres:
C. de Floridablanca 135 (Sant Antoni)

Tip voor na de voorstelling

Na de film de straat oversteken bij El Laurel, hier kun je heerlijke Argentijnse Empanadas eten!

Cine Yelmo Comedia

Een van de meest centrale bioscopen gelegen in Barcelona, omdat het zich bevindt midden in de wijk Gràcia. De bioscoop Yelmo zit gevestigd in een heel mooi oud pand.
Keuze uit Spaans ondertiteling of VOSE films.

Adres:
Pg. de Gràcia 13 (Gràcia)

Tip vóór de voorstelling

Beleef de betovering van Alice in Wonderland bij Alice’s Secret Garden. Hier kun je buiten zitten en genieten van een verschillende soorten tapas. Of stap binnen, waar het Alice in Wonderland-thema overal tot leven komt, en dit alles op slechts vijf minuten lopen van de bioscoop.

Cines Verdi Barcelona

In de gezellige volkswijk Gràcia zijn er twee filmhuizen die vlak bij elkaar liggen, Verdi (5 zalen) en Verdi Park (4 zalen), handig want als je in het ene je keuze niet kunt maken, loop je zo naar het andere. Op het programma staan filmhuisfilms en documentaires, te vergelijken met Renoir, maar dan nog nét iets origineler.

Adres:
C/ de Verdi 32 (Gràcia)

Tip voor na de film

De film nabespreken met een pizza en een glas wijn tegenover Verdi. Ben je meer van de zoetigheid, ga dan naar La Nena voor een chupito suizo (miniglaasje warme chocola met slagroom.)

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Ja, wil ik hebben!

Meer informatie

Cinema Maldà

Cinema Maldà is een Klein filmhuis midden in de gotische wijk. Hier krijgen oude films een tweede kans en veel onafhankelijke films die nergens anders worden vertoond, krijgen hier een podium. Ook staan er cultfilms en bijzondere documentaires op het programma. Er is slechts één filmzaal, waar je met één entreekaartje alle films van die dag kunt zien, je kunt hier dus heel voordelig ‘marathon films kijken’ (voor als het regent bijvoorbeeld!)

Adres:
Carrer del Pi 5 (Gòtic)

Tip voor na de film

Bij Ménage à Trois een crèpe eten of gewoon tapas als je daar meer zin in hebt! In de zomer is het terras extra populair omdat er zo’n lekker briesje waait.

Boliche Cinemes

Een filmhuis met persoonlijkheid. Net als in Maldà worden hier veel auteurfilms en documentaires vertoond, die over het algemeen niet commercieel genoeg zijn om in de grotere bioscopen een plekje op de filmladder te veroveren. De niet-Spaanstalige films worden uitsluitend in het Catalaans ondertiteld, iets waar de eigenaren veel waarde aan hechten. Net als aan nostalgie en romantiek.

Adres:
Av. Diagonal 508 (Eixample)

Tip vóór of na de film

In de gezellige bar van Boliche! Daar bestel je een compleet menu voor 8,50 euro waarbij je een salade kiest en daarna een broodje, pizza of typische Catalaanse coca. Drankje en dessert of koffie zitten erbij inbegrepen.

Filmoteca de Catalunya Cine

De filmotheek voor gevorderden! Sinds 2012 te vinden in de wijk El Raval, met als hoofddoel films te archiveren, te verspreiden en te gebruiken voor onderzoek. Naast de audiovisuele bibliotheek zijn er twee filmzalen, waar Catalaanse films, themafilms en documentaires worden vertoond. De website is alleen in het Catalaans, dus het is even zoeken naar de juiste info. Vergeet niet voordat je naar binnen stapt, om even het gebouw te bekijken met z’n moderne architectuur die in schril contrast staat met de nogal aftandse panden in de omgeving.

Adres:
Plaça de Salvador Seguí 1 (El Raval)

Tip voor na de film

Een glaasje absint drinken in één van de oudste bars van de stad, Bar Marsella, op het hoekje naast de Filmoteca (gaat pas ‘s avonds open!).

Arenas de Barcelona Multicines

In het winkelcentrum (wat eerst een arena voor stiervechters was) is een grote bioscoop gevestigd. Deze bioscoop heeft 12 zalen. Deze bioscoop heeft geen Vose films. Ze zijn dus in het Spaans ingesproken en hebben Spaanse ondertiteling.

Adres:
Gran Via de les Corts Catalanes 385 (Sant Antoni)

Tip voor na de film

Neem de roltrappen naar boven, hier heb je een heel mooi uitzicht over Barcelona.

 Phenomena

Vele omschrijven deze bioscoop als Old school. De films die er afgespeeld worden zijn niet de films zoals in elke andere bioscoop. Wil je een goede plek hebben ga dan op tijd want bij deze bioscoop kun je niet reserveren. De films zijn Vose dus Engels gesproken met Spaanse ondertiteling.

Adres:
C/ de St. Antoni Maria Claret 168 (Gràcia)

Tip vóór de film

Geniet van een maaltijd bij BelleBuon, een authentiek Italiaans restaurant waar ambachtelijke verse pasta met de hand wordt bereid. Naast de pasta’s kun je hier ook tal van andere heerlijke Italiaanse gerechten ontdekken die absoluut de moeite waard zijn.

Cinemas Girona

Deze bioscoop is sinds 2010 weer open, ze bieden internationale en Europese kwaliteit films in het Catalaans. Ook zijn hier vaak filmfestivals en privé tentoonstellingen. Er zijn drie zalen.

Adres: C/ de Girona 175 (Gràcia)

Tip vóór of na de film

Op loopafstand van de bioscoop vind je het gezellige tapasrestaurant La Gilda. Hier kun je genieten van een uitgebreide selectie heerlijke tapas gerechten tegen zeer betaalbare prijzen. Een perfecte plek om voor of na de film te ontspannen.

Balmes multicines

Deze bioscoop zit iets meer uit het centrum. Het is een vrijwel nieuwe bioscoop en zeer grote bioscoop met 12 zalen. De films zijn Vose.

Adres:
C/ de Balmes 422 (Sarrià Sant Gervasi)

Tip vóór of na de film

Op loopafstand zit het restaurant La Taula, dit is een gezellig restaurant dat al sinds 1994 Europese gerechten serveert. Met een knusse en relaxte sfeer is het restaurant een plek waar je kunt genieten van het eten.

Cines Gran Via Filmax

Deze bioscoop zit in een winkelcentrum, er zijn twaalf zalen (2600 zitplaatsen), grote schermen en comfortabele zitplaatsen. Het verschilt per film of ze ‘Vose’ zijn of niet.

Adres:
Avinguda de la Granvia de l’Hospitalet 75 (L’Hospitalet de Llobregat)

Tip vooraf

Ga eerst lekker het winkelcentrum in en ga daarna naar de bioscoop. Het is heerlijk om na een dagje shoppen te kunnen relaxen in de bioscoop.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis