De beste mojito’s van Barcelona (die vind je dus níet op het strand)

Mojito! Fresh fresh mojito! Wie ooit op het strand van Barcelona is geweest, kent ongetwijfeld de verkopers die badgasten een plastic beker mojito proberen aan te smeren. Maar zo ‘fresh fresh’ blijken de cocktails niet te zijn, weten we sinds vorig jaar na onderzoek van de Spaanse krant El País. In het drankje bleek een grote hoeveelheid E. Coli-bacteriën te zitten, ook wel ‘poepbacteriën’ genoemd. Getsie.

Daar werden wij, zoals Rob Geus van de Smaakpolitie zou zeggen, niet vrolijk van. Speciaal voor iedereen die de komende tijd naar Barcelona gaat en, net als wij, dol is op mojito, stelden we een lijstje samen van de allerbeste mojito’s van Barcelona!

Rabipelao

Venezolaanse cocktailbar Rabipelao heeft verschillende locaties in de stad, maar die in Gràcia is favoriet. Een mojito heb je er al vanaf 4 euro en je mag zelf kiezen welke rum je er het liefst in hebt. Voor wie trek krijgt, is er overigens ook heerlijk Zuid-Amerikaans fingerfood.
Adres: Torrent D’en Vidalet 22 (Gràcia)

Historisch Museum

Op het dak van het Historisch Catalaans Museum zit een fantastisch dakterras. De cocktails zijn er niet goedkoop, maar de ruime hoeveelheden en het prachtige uitzicht over haven en strand maken dat meer goed, beloofd!
Adres: Plaça de Pau Vila 3 (La Barceloneta)

Raïm

Voor Cubaanse sferen (de mojito komt oorspronkelijk uit Cuba) zit je goed bij Raïm in Gràcia. Verwacht geen hippe tent, maar een ouderwets aandoend barretje met goede muziek en foto’s van Cubaanse beroemdheden aan de muren. Dansen mag en gaat vanzelf met een paar mojitos achter de kiezen!
Adres: C/Progrés 48 (Gràcia)

Elsa y Fred

Deze gastrobar in de wijk El Born behoort al jaren tot onze favorieten. Zowel voor ontbijt, lunch als diner zit je hier eigenlijk het hele jaar goed, maar wij worden het vrolijkst van de borrel. De mojitos worden in relatief kleine glazen geserveerd, maar zijn voorzien van een flinke bodem rum.
Adres: C/Rec Comtal 11 (El Born)

Nevermind Raval

In deze klassieke skatebar (er staat zelfs een ramp achterin de zaak!) zijn de cocktails verbazingwekkend goed. Je krijgt ‘m in een groot glas en wie écht dorstig is, kan zelfs een liter bestellen. Kom voor 22.00 uur, dan is het Happy Hour.
Adres: C/Tallers 68 (El Raval)

Maak je mojito zelf!

Heb je niet de mogelijkheid om de bovengenoemde adresjes op korte termijn zelf te testen? Of ben je weer terug in Nederland en wil je het zomerse gevoel nog even vasthouden? Maak dan – heel simpel – je eigen mojito.

Ingrediënten

– Rum (bijvoorbeeld Bacardi, Brugal, Havana)
– Limoen
– ‘Crushed’ ijs
– Munt
– Rietsuiker
– Sodawater

Bereiding

Snijd de limoen in stukjes en doe ze samen met blaadjes munt (een stuk of 10) in een groot glas. Bestrooi het met rietsuiker, meng het geheel goed door elkaar en vul dan het glas tot 3/4 met ijs. Voeg ten slotte de rum (naar wens) toe en roer om met een laag sodawater. Ter decoratie kun je een schijfje limoen aan de rand van het glas hangen en nog wat munttakjes toevoegen. Rietje erin en ¡salud!

shares