Wie zijn wij?

Het Barcelonatips-team bestaat uit Annebeth, Carlijn en Carola, alle drie Nederlands van origine, maar tegenwoordig ook echte barcelonesas. Samen zijn wij al meer dan vijfendertig (!) jaar local in Barcelona. En we kunnen er nog altijd geen genoeg van krijgen! Waarom niet? Dat laten we je graag zien!

Barcelonatips.nl is in eerste instantie bedoeld om bezoekers te informeren en te voorzien van praktische informatie en insider tips. Wij zorgen ervoor dat de informatie op onze site zo up-to-date mogelijk is en geven je handige tips bijvoorbeeld voor je bezoek aan de Sagrada Familia, Park Güell en andere bezienswaardigheden.

Daarnaast nemen we je op Barcelonatips.nl, onze social media, in andere publicaties en tijdens onze tours mee op pad door onze stad. Beleef het Barcelona-gevoel aan de hand van onze artikelen. Voor vragen mag je ons altijd mailen ([email protected]).

Op maat gemaakt programma

Wie bieden naast informatieve en inspirerende content over Barcelona ook andere services. Je kunt bij ons terecht als je een op maat gemaakt programma wil laten samenstellen, voor incentive-programma’s en bijzondere activiteiten voor groepen, maar ook voor kleinere gezelschappen. Daarnaast werken wij als stadsgids.

tour barcelonatipsAanrader: onze eigen fiets- en wandeltours
Barcelonatips.nl biedt originele en persoonlijke tours in het Nederlands onder begeleiding van een gids door Barcelona. Onze gidsen zijn locals die de stad op hun duimpje kennen en er vol enthousiasme over kunnen vertellen. Of je nu graag de highlights of juist de onbekende plekken wil zien, onze tours zijn met stip de leukste manier om de stad te leren kennen. We bieden zowel fietstours als wandeltours en alle tours zijn op maat gemaakt.
>> Klik hier voor meer informatie

Annebeth

Barcelona Tips local AnnebethIk ben Annebeth en ik kwam in 2002 als student naar Barcelona. Ik werkte als freelance journalist voor Nederlandse media, schrijf reisgidsen en run een communicatiebureau. Ik woon midden in het centrum boven El Ciclo, de zaak van mijn partner, waar ik mede-eigenaar van ben en waar je me dus kunt tegenkomen. (Vandaar dat je El Ciclo ook vaker zult tegenkomen op deze site.) Sinds ik moeder ben, leer ik de stad weer op een hele andere manier kennen.

Carlijn

Barcelona Tips CarlijnIn 2013 kwam ik naar Barcelona om hier mijn master Geschiedenis te doen. Toen ik aan het afstuderen was en nog helemaal geen zin had om terug naar Nederland te gaan, liep ik op het juiste moment Annebeth tegen het lijf. Naast mijn werk voor haar, ga ik er ook graag op uit om als journalist verhalen te maken over Barcelona en de rest van Spanje. Na een jaar in Vila Olímpica en een paar maanden Madrid, woon ik nu met veel plezier in de levendige wijk El Born.

Carola

Barcelona tips CarolaIk ben Carola en kwam in 2004 min of meer toevallig in Barcelona terecht, ik sprak de taal niet en kende verder ook niet zoveel mensen, maar het was liefde op het eerste gezicht. Ik voel me hier nog altijd helemaal thuis. Ik verdeel m’n tijd tussen zingen, theater, mijn werk als stadsgids en over Barcelona schrijven. In de loop der jaren ben ik regelmatig verhuisd waardoor ik zo’n beetje iedere wijk goed ken. Momenteel woon ik in de wijk Eixample op het randje met Sant Antoni.

Stuur ons een mail

Heb je na het doorspitten van deze site eigenlijk nog steeds geen idee wat je nou precies moet gaan doen, ben je naar iets heel specifieks op zoek in de stad of heb je eigenlijk wel een leuke tip voor ons? Stuur ons dan gewoon een mailtje. We beantwoorden ook mail over spelfouten, foutieve informatie, mogelijkheden voor samenwerking en adverteren.

We zetten trouwens ook tips op Facebook, mooie plaatjes op Instagram, we maken video’s voor Youtube en tweeten van alles en nog wat.