Over mij

Ik ben Annebeth Vis en als local, content creator en ondernemer is Barcelona mijn passie. Het is mijn missie om ook jouw Barcelona-ervaring nóg leuker te maken. Dat doe ik door mijn tips en kennis van de stad te delen.

Ik ben van origine historica en journaliste en ik kwam in 2002 in Barcelona terecht tijdens een Erasmus-uitwisseling. Het was liefde op het eerste gezicht en dus ben ik gebleven om mijn droom achterna te gaan: van de stad mijn werk maken.

Sinds 2006 blog ik over Barcelona. Ik houd het nieuws bij, spot nieuwe adresjes en blijf nieuwsgierig. Ik schreef honderden artikelen voor Nederlandse bladen en kranten. Je kent me misschien als auteur van de time to momo stadsgids Barcelona (voorheen 100% Barcelona). Of je volgt me op Instagram of Facebook.

Ik woon midden in de gotische buurt, waar ik ook mede-eigenaar ben van El Ciclo, het allerleukste fietstour – en fietsverhuurbedrijf in town ;-). Je kunt me daar tegen het lijf lopen, vaak samen met mijn dochter Olivia. Sinds ik moeder ben, leer ik de stad trouwens weer op een hele andere manier kennen.

Op Barcelonatips.nl vertel ik sinds 2014 alles wat je moet weten over de stad en geef ik praktische informatie, bijvoorbeeld voor je bezoek aan de Sagrada Familia, Park Güell en andere bezienswaardigheden, maar ook aanbevelingen voor de leukste tours, restaurants en onbekende plekken waar de locals graag komen.

Op deze website, mijn Instagram-kanaal en op Facebook neem ik je mee op pad door mijn stad en laat ik je het Barcelona-gevoel ervaren. Voor vragen en opmerkingen mag je me natuurlijk altijd mailen, [email protected]

En dit doe ik ook nog…

  • Ik stap als gids regelmatig op de fiets om bezoekers Barcelona te laten zien en ze alles te vertellen over mijn stad.
  • Af en toe reis ik naar een ander deel van Spanje voor reportages voor Espanje! Magazine. Voor dit blad houd ik ook de website en social media bij.
  • Sinds 2021 ben ik ook de community manager van Catalunya Experience Benelux.
  • Ik ben beheerder van de Facebook-groep Nederlanders in Barcelona, die meer dan 4600 leden telt en ik maak de maandelijkse nieuwsbrief voor de Nederlandstalige gemeenschap in Barcelona.