Over mij

Ik ben Annebeth Vis en ik ben thuis in Barcelona. Ik woon er al sinds 2002 en voel me inmiddels een echte barcelonesa.

Ik ben van origine historica en journaliste en ik kwam in Barcelona terecht tijdens een Erasmus-uitwisseling. Het was liefde op het eerste gezicht. Zo hevig zelfs, dat ik ben gebleven om mijn droom achterna te gaan: van de stad mijn werk maken.

Ik schreef talloze artikelen voor Nederlandse media en ben al jaren auteur van de time to momo stadsgids Barcelona (voorheen 100% Barcelona). Sinds 2006 blog ik over Barcelona. Ik houd dus altijd altijd mijn oren en ogen open op zoek naar nieuwe adresjes.

Ik woon midden in de gotische buurt, waar ik ook mede-eigenaar ben van El Ciclo, het allerleukste fietstour – en fietsverhuurbedrijf in town ;-). Hier kun je me dus tegenkomen, vaak met mijn dochter Olivia. Sinds ik moeder ben, leer ik de stad trouwens weer op een hele andere manier kennen.

Op Barcelonatips.nl vertel ik sinds 2014 alles wat je moet weten over de stad en geef ik praktische informatie, bijvoorbeeld voor je bezoek aan de Sagrada Familia, Park Güell en andere bezienswaardigheden, maar ook aanbevelingen voor de leukste tours, restaurants en onbekende plekken waar de locals graag komen.

Op deze website, de bijbehorende social media en in andere publicaties neem ik je mee op pad door mijn stad en laat ik je het échte Barcelona-gevoel ervaren. Voor vragen en opmerkingen mag je me natuurlijk altijd mailen, [email protected]

En dit doe ik ook nog…

Ik stap als gids regelmatig op de fiets om bezoekers Barcelona te laten zien en ze alles te vertellen over mijn stad. Ook bied ik op maat gemaakte diensten voor groepen, incentive-programma’s en ook voor kleinere gezelschappen. En af en toe reis ik naar een ander deel van Spanje voor reportages voor Espanje! Magazine. Voor dit blad houd ik ook de website en social media bij.