Poble EspanyolPoble Espanyol

Op de Montjuïc ligt het zogenaamde ‘Spaanse Dorp’. Poble Espanyol is een openluchtmuseum waar de typische bouwstijlen uit verschillende Spaanse regio’s en provincies te bezichtigen zijn.

Kaarten kopen voor Poble Espanyol
Ben je van plan om Poble Espanyol te bezoeken, bestel dan alvast je kaarten in het Nederlands via Tiqets. Bestellen is heel eenvoudig en met je uitgeprinte tickets of je smartphone ticket kun je zo naar binnen. Volwassenen (vanaf 13 jaar) betalen €11,70 en kinderen €6,30. Een kaartje inclusief videogids kost €16,20.
Je kunt er ook voor kiezen om Poble Espanyol in de avond te bezoeken. Dan betaal je via Tiqets €6,30.

Poble Espanyol werd aangelegd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1929, waarvoor de groene stadsheuvel de Montjuïc als belangrijkste locatie werd gekozen. Het dorp bestaat uit 117 replica’s van bestaande gebouwen (huizen, paleizen, kloosters) uit heel Spanje, alleen de regio’s La Rioja en de Canarische Eilanden zijn er niet vertegenwoordigd.

Poble Espanyol als toeristische trekpleister

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het hele dorp weer met de grond gelijk gemaakt zou worden na afloop van de Wereldtentoonstelling, maar uiteindelijk werd besloten het terrein toch niet af te breken. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristische trekpleister. In het dorp zitten verschillende ateliers en winkels van lokale ambachtslieden.

Daarnaast zijn er restaurants gevestigd en het terrein wordt regelmatig gebruikt voor festivals en concerten. Ook zit de beroemde en hippe openluchtdiscotheek La Terrazza er en je vindt er het museum Fran Draulel, waar bijna driehonderd kunstwerken van belangrijke kunstenaars te bewonderen zijn. De werken zijn afkomstig uit een privé collectie.

Wij vinden Poble Espanyol bovenal toeristisch, maar dat neemt niet weg dat het een gezellig ‘dorp’ is op een bevoorrechte locatie. Het échte, authentieke Barcelona zul je er alleen niet vinden. Als gezinsuitje is het dorp best de moeite waard.

Persoonlijke tips

Je kunt er gratis naar binnen als je een kaartje hebt voor de flamenco-dinershow bij Tablao Carmen en ook als je gaat stappen in La Terrazza.
En dan nog een tip voor festivalgangers: In het voorjaar kun je twee keer in de maand in Poble Espanyol terecht voor het festival Brunch Electronik, waar (elektronische) muziek wordt gecombineerd met lekker eten, marktjes en cultuur. Houd onze website in de gaten, daar kondigen we in het voorjaar aan op welke zondagen je kunt gaan!

Praktische info

Openingstijden: Maandag van 9.00 tot 20.00 uur, di-wo-do en zo van 9.00 tot 00.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 3.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 4.00 uur.
Prijs: Een entreekaartje voor volwassenen kost €13 (€17,50 met videogids). Voor kinderen tot 12 jaar is de toegangsprijs €7, voor studenten €10 en voor 65-plussers €9. Na acht uur ’s avonds kan iedereen voor 7 euro naar binnen.

Adres & plattegrond


Poble Espanyol
Avinguda Francesc Ferrer i Guardia 13
08038 Barcelona
Metro: L1L3