10 ideeën voor een romantische date in Barcelona

Romantische pleintjes, steegjes en parken te over in Barcelona. Heb je geen liefje meegenomen uit Nederland om al dat moois mee te aanschouwen, pluk dan een leuke Juan of Juana van de straat en struin deze fijne plekken af. ¡Que viva el amor! (Leve de liefde!)

1. Bunkers van Carmel

bunkers

Wat mij betreft heb je bij de Bunkers van Carmel het mooiste uitzicht over de stad. Neem iets lekkers mee, ga op een muurtje zitten en droom samen lekker weg. Extra romantisch bij zonsondergang natuurlijk. Hier vind je alle info over hoe je er komt.

2. Een scooter huren

Als je een scooter huurt voel je je een echte local. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het super romantisch is: één van jullie achterop – stevig vasthouden – en gaan met die moto!

Bekijk alle info op deze pagina. Verhuur is inclusief handige GPS-route, zo zie je alles van Barcelona!

3. Slenteren door El Gótico

felip neri

De gotische wijk is bij uitstek geschikt voor romantische (avond)wandelingen. Lieflijke pleintjes en steegjes, en genoeg barretjes om een wijntje of warme chocolademelk te drinken. Mijn favoriete plekken om wat te drinken heb ik hier voor je op een rij gezet.

4. Aire de Barcelona

Aire de Barcelona

Heerlijk naar de spa gaan, samen helemaal tot rust komen en daarna hernieuwd verder de stad ontdekken. Wat is er romantischer dan samen genieten van de wellness? Barcelona heeft met Aire de Barcelona een geweldige spa, je relaxt namelijk in een prachtig 18e eeuws gebouw midden in het centrum. Hier vind je alle info over naar de sauna gaan in Barcelona.

Dé Barcelonatips app: alle tips op de kaart in één handige app. GRATIS!

Meer informatie

5. Parc del Labirint

Horta

In dit oudste park van Barcelona, het Parc del Labirint, aangelegd in opdracht van een steenrijke markies kunnen jullie samen heerlijk verdwalen. Als je de uitgang van het doolhof hebt gevonden, is het fijn wandelen in de romantische tuinen.

6. Cocktails op het dak

cocktails

Een cocktail drinken onder het genot van de mooiste uitzichten over de stad? Hiervoor raden we één van de vele dakterrassen van Barcelona aan. Hier vind je mijn favoriete rooftopbars.

7. Paella eten aan het strand

paella

Paella, hét typisch Spaanse gerecht, is volop te krijgen in Barcelona. Op de meeste plekken waar je paella kunt krijgen, staat ook fideuà op de kaart. Hetzelfde idee, maar dan met noodles in plaats van rijst. Maar let op: bij dit gerecht krijg je een flinke klodder alioli, en dat is misschien wat minder geschikt voor een romantische date… Op deze pagina vind je de wat mij betreft beste paellarestaurants in Barcelona.

8. Dierentuin

dierentuin

Aapjes kijken doet het altijd goed op een date. In de Zoo de Barcelona wonen diersoorten als leeuwen, tijgers en olifanten, maar kun je ook een dolfijnenshow bezoeken. Tip: ga op een doordeweekse dag, dan is het er een stuk minder druk dan in weekenden en vakanties.

9. Tibidabo

tibidabo

Buiten de drukte van de stad, omgeven door groen en een pretpark waar niet alleen kleine kinderen blij van worden. In zoverre dat nog niet gebeurd was, bloeit de liefde op de Tibidabo vanzelf op! Romantische must-do’s vind ik een ritje maken in het reuzenrad en het uitzicht bewonderen vanaf het beeld bij de kerk.

10. Churros eten

churros

Dit is vooral een aanrader als het buiten koud is. In de stad staan verschillende kramen waar overheerlijke churros con chocolate worden verkocht, maar net wat gezelliger is natuurlijk een warm cafeetje. Een fijne plek vind ik Granja M. Viader (Carrer d’en Xuclà 4-6, in de wijk Raval). Een andere goede en authentieke Xurrerria is Las Palmeras, vlakbij de Olympische haven (Carrer de la Marina 24).