Skiën in de buurt van Barcelona

Hoewel Spanje niet bekendstaat als wintersportland, kun je er toch fantastisch skiën. In de buurt van Barcelona bijvoorbeeld, in de Spaanse Pyreneeën. Op twee-drie uur rijden zit je (‘s winters) in de sneeuw. Er zijn verschillende wintersportgebieden te vinden in Catalonië, maar veel skiërs gaan natuurlijk ook naar Andorra. Ik zet de mogelijkheden voor je op een rij.

Inhoud

Hola BCN! Travel Card: onbeperkt met het openbaar vervoer in Barcelona

1. Masella

Samen met La Molina een van de grotere skigebieden bij Barcelona (afstand: 150 km) en daardoor ook een stuk drukker. Mogelijkheden zijn voor zowel skiërs als snowboarders vele malen groter, dus zeker als je wat langer gaat is het de moeite waard.

2. La Molina

De gebieden Masella en La Molina samen staan bekend als Alp 2.500.
Net als Masella erg populair bij fervente wintersporters en zeker als je goed kunt skiën/snowboarden en wat langer blijft, aan te raden. Ongeveer 70 km aan skipistes, maar in combinatie met Masella tot wel 141 km. Een dagpas kost tijdens het hoogseizoen €53.

3. Tickets voor Alp 2500 skipas met retourtransfer van Barcelona

Klaar om de piste op te gaan? Met dit ticket krijg je skipassen voor Alp 2500. Dat is het grootste skigebied van Catalonië. Plus een skiverzekering en retourtransfers vanuit Barcelona en omgeving. Je krijgt skipassen voor een en/of twee skigebieden, La Molina en Masella, en er is geen tekort aan pistes. Bereid je voor om te skiën in een gebied van 135km aan pistes dat is verdeeld over 117 pistes. Het maakt niet uit wat je niveau is, er is een afdaling voor jou!

4. Vall de Núria

De Núria-vallei is vanaf Barcelona gezien het dichtsbijzijnde skigebied. Maar de pistes zijn hier makkelijk en het gebied is zo klein (7 kilometer piste), dat wij dit gebied eigenlijk alleen aan beginners aanraden of gezinnen met kleine kinderen die een dagje willen skiën. Het station (Vall de Núria) ligt op 119 km van Barcelona, maar daarvandaan moet je eerst nog met een ritstrein (je kunt een kaartje en skipas ineen kopen). Dagpas (forfait): €37.

5. Port de Comte

Net iets groter met zo’n 50 km aan skipistes. Port de Comte ligt op ongeveer 140 km van Barcelona en is populair bij gezinnen die voor een dag of een weekend willen skiën. Bijzonder is het dennenbos dat dit gebied omringt. Dagpas: €42.

6. Vallter 2000

Het meest oostelijk gelegen skistation in de Spaanse Pyreneeën (153 km van Barcelona). Met nog net geen 19 km aan pistes niet bijzonder groot. Beschikt wel over een piste voor langlaufers (skimo in het Spaans). Dagpas: €31.

7. Baqueria-Beret

Prachtig gelegen gebied in de provincie Léride (Lleida). Moderne liften, volgens kenners in gastronomisch opzicht de beste keuze van allemaal en behoorlijk aan de prijs. De Spaanse koninklijke familie komt hier graag en rustig is het er zelden. Het gebied is opgedeeld in drie delen: Baqueira, Beret en Bonaigua. Afstand tot Barcelona: 287 km. Dagpas: €59.

8. Grandvalira

Granvalira is het grootste station in de Pyreneeën en ligt in Andorra, waar je niet alleen goed zit voor sneeuw, maar ook voor tax-free inkopen. Sommigen vinden de pistes te soft, maar voor de doorsnee skiër valt dat best wel mee. 210 km aan pistes. Ook goede snowboardparken en off-piste mogelijkheden. Op 201 km van Barcelona. Dagpas: €60.