De 10 beste musea buiten Barcelona

Barcelona is een geweldige stad voor liefhebbers van musea, maar als je heel Barcelona al hebt gezien, moet je vooral eens kijken naar de fantastische museums buiten de stad. Wat dacht je van het bijzondere Dalí Museum, een spoorwegmuseum of het museum op de indrukwekkende bergketen de Montserrat.

De Barcelona Card: onbeperkt met het ov + gratis entree en kortingen bij musea

Meer weten!

1. Teatre Museu Dalí

Teatre Museu Dalí

De bekende Salavor Dalí heeft een erfenis aan schilderijen, gravures, fotografie, beeldhouwkunst en hologrammen achtergelaten. Zijn museum ontwierp hij zelf en hangt vol met geweldige werken. Dit is tevens de plek waar hij zijn allereerste tentoonstelling hield, toen was het nog een theater. Het museum is te vinden in Dalí’s geboortestad Figueres bij P5 niet te missen aan het indrukwekkende gebouw.

Locatie:
Plaça Gala i Salvador Dalí 5
17600 Figueres

Boek hier je ticket inclusief busreis voor het Dalí Museum

Meer lezen? Dalí Museum bij Barcelona

2. Montserrat Museum

Montserrat

Montserrat is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. De surrealistische bergketen alleen al is een bezoek waard. Het museum staat vol met de meest opmerkelijke archeologische en artistieke erfstukken uit de oude abdij van Montserrat.

Locatie:
08199 Montserrat Barcelona

Boek hier je ticket naar Montserrat
Meer lezen? Montserrat

3. Museu d’Història dels Jueus

Museu d’Història dels Jueus

In de charmante stad Girona op ongeveer 2 uur van Barcelona is een uitgebreid museum te vinden over de geschiedenis van de joden in de regio Catalonië. Het museum ligt in de oude joodse wijk. Bekijk de boeiende documentaire, algemene informatie en specifieke objecten die je meer inzicht geven over het joodse leven in het middeleeuwse Catalonië. Wanneer je in Girona bent, vergeet zeker dan ook niet het geschiedenis- en het kunstmuseum in de stad te bezoeken.

Locatie:
Carrer de la Força 8
17004 Girona

4. Museu de Badalona

Badalona is een gemeente die grenst aan Barcelona. In het in 1966 geopende museum zijn overblijfselen van de Romeinse stad Baetulo (Badalona) te bezichtigen. Deze dateren van twee millennia geleden. Er zijn daarnaast ook exposities over de Romeinse tijd te zien.

Locatie:
Plaça de l’Assemblea de Catalunya 1
08911 Badalona

5. Museu d’Arqueologic de Catalunya (Empúries)

Dit museum staat vol met archeologische overblijfselen die werden gevonden in Catalonië. De archeologische vindplaats Empúries (Emporion) zelf is ook te bezoeken en ligt hier prachtig aan zee. Ook vinden er zo nu en dan evenementen plaats.

Locatie:
Puig s/n
17130 L’Escala

6. Parc Arqueològic Mines de Gavà

Dit zijn de oudste galeriemijnen in heel Europa. Het archeologische park is een unieke ervaring als je geïnteresseerd bent in mijnbouwstructuren. Een modern en leerzaam museum dat zo is georganiseerd dat iedereen het begrijpt, doormiddel van audio en media-elementen.

Locatie:
Carrer de Jaume I, 7
08850 Gavá

7. MNACTEC

Het museum over de wetenschap en technologie van Catalonië. In het museum zijn diverse tentoonstellingen te zien, zowel van tijdelijke als permanente aard. Deze gaan over de wetenschappelijke vooruitgang en de manier waarop deze ons leven beïnvloedt.

Locatie:
Rambla d’Ègara 270
Terrassa

8. Patrimoni de la Humanitat de la Vall de Boí

Het Museu Patrimoni de la Humanitat de la Vall de Boí ligt op een prachtige plek in de Pyreneeën, in de Boí-vallei. Het museum draait om romaanse architectuur en kunst.

Locatie:
Carrer del Batalló 5
25528 Erill la Vall

9. Museu del Ferrocarril de Catalunya

 Het spoorwegmuseum van Catalonië is gelegen in Vilanova i la Geltrú. Een perfect uitstapje voor treinliefhebbers of een dagje uit met de kinderen. Er zijn treinen te zien van de 19etot 20eeeuw. Het educatieve museum biedt ook volop verrassende activiteiten.

Locatie:
Plaça d’Eduard Maristany s/n
08800 Vilanova i la Geltrú

10. Museu de Maricel

Dit museum toont schilderijen en beelden van vroeger in Sitges. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen en zalen die ieder zijn eigen verhaal en tijdsperk hebben. Ook biedt het een indrukwekkend beeld mede dankzij het uitzicht.

Locatie:
Calle Fonollar s/n
08870 Sitges