Virtuele tours in Barcelona

Nu mijn geliefde Barcelona is afgesloten van de rest van de wereld en wij massaal thuis zitten, is de enige manier om van de stad te genieten online of virtueel. Hoog tijd dus om de virtuele tours waarbij je grote bezienswaardigheden in Barcelona van huis uit kunt bezoeken, op een rijtje te zetten.

Picasso Museum

Het Picasso Museum biedt een 360º tour, waarbij je niet alleen de werken van deze Spaanse meester kunt bewonderen, maar ook de middeleeuwse paleizen, waarin het museum is gehuisvest, zelf.

Virtuele tour Picasso Museum

Casa Batlló

Een van de modernistische huizen in de stad die een virtuele tour bieden is Casa Batlló van Antoni Gaudí. Tijdens de virtuele tour kun je de ‘planta noble’, oftewel de belangrijkste verdieping, en de belangrijkste kamer (salón principal) bezoeken. Ook kun je naar de zolder en het dakterras.

Virtuele tour Casa Batlló

Casa Amatller

Casa Amatller ligt pal naast Casa Batlló en werd ontworpen door Gaudí’s tijdgenoot Puig i Cadafalch. Het was toevallig toch al de bedoeling een virtuele tour aan te bieden van het bezoek aan dit modernistische huis en geen beter moment dan nu. Om Casa Amatller een virtueel bezoek te brengen, moet je wel de app downloaden.

Virtuele tour Casa Amataller

La Pedrera

Niet alle vertrekken van La Pedrera die je tijdens een gewoon bezoek te zien krijgt, zijn opgenomen in de virtuele tour, maar toch kun je een aardige indruk krijgen van Gaudí’s Casa Mila. Je krijgt onder meer een indruk van de entree en de zolder.

Virtuele tour Casa Milà

Casa Museu Gaudí

Ook de woning van Gaudí in Park Güell opent de virtuele deuren voor het publiek. Ook in dit geval is niet het hele huis te bezoeken, maar krijg je wel een indruk van de woning.

Virtuele tour Casa Museu Gaudí

Casa Lleó i Morera

In 2014 ging Casa Lleó i Morera open voor publiek, maar een jaar later moest dit modernistische huis zijn deuren sluiten. Sindsdien biedt deze bezienswaardigheid de mogelijkheid om het huis virtueel te bezoeken. Je krijgt er direct uitleg bij over wat je ziet en daarmee is een virtueel bezoek aan Casa Lleó i Morera erg compleet.

Virtuele tour Casa Lleó i Morera