Praktische informatie voor je stedentrip naar Barcelona

Om je reis naar Barcelona voor te bereiden hebben wij op deze website alle informatie verzameld die je nodig hebt. Hieronder vind je alvast wat tips en algemene informatie voor je stedentrip naar Barcelona.

Inhoud van dit artikel:

Catalonië

Catalaanse vlag

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Catalonië is onderverdeeld in 4 provincies: Barcelona, Girona, Lleida en Tarragona. De regio ligt aan de aan de kust van de Middellandse Zee. Als je meer te weten wil komen over de regio Catalonië, bijvoorbeeld over de regionale tradities en de lokale keuken, lees dan ons uitgebreide artikel over Catalonië.

Alles over de stad Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië en de provincie Barcelona en de tweede grootste (!) stad van Spanje. De stad heeft een lange geschiedenis en is veel veranderd ten opzichte van nu. Het hele jaar door wordt Barcelona bezocht door een groot aantal toeristen. En terecht, deze stad heeft namelijk heel veel te bieden. Lees dit uitgebreide artikel over de stad Barcelona.

Stedentrip naar Barcelona

Zelf een stedentrip naar Barcelona boeken is een flinke klus. Er komt veel werk bij kijken zoals het boeken van je vlucht, hotel en luchthaventransfer. Gelukkig zijn er ook kant-en-klare stedentrips die je zelfs op maat (!) kunt maken. Dit scheelt je tijd, maar vaak ben je ook voordeliger uit. Lees meer over deze complete stedentrips in dit artikel. 

Reisgidsen

Natuurlijk kun je tegenwoordig alles online vinden, maar soms wil tijdens je stedentrip juist even helemaal niet online. Wat is er dan handiger dan het aanschaffen van een reisgids met daarin de belangrijkste bezienswaardigheden, goede restaurants en achtergrondinformatie? Dit zijn de leukste reisgidsen over Barcelona.

Prijzen

Niet onbelangrijk: wat kost een stedentrip naar Barcelona? De prijzen zijn over het algemeen vergelijkbaar met de prijzen in Nederland, zeker als het gaat om musea, bezienswaardigheden en hotel. Uiteten is wel een stuk goedkoper. Maar je kunt je stedentrip in principe zo duur maken als je zelf wil. Lees meer over de prijzen en kosten in Barcelona.

Auto huren

Wie een auto wil huren in Barcelona moet zich goed voorbereiden. Het is een handig vervoersmiddel om op eigen houtje verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Sommige dingen zijn handig om te weten als je een auto huurt bijvoorbeeld: de beste autoverhuurbedrijven, het parkeren in Barcelona en de verkeersregels. Hier lees je alle praktische tips over het huren van een auto in Barcelona.

Boeken over Barcelona

Het is natuurlijke hartstikke leuk om een boek te lezen dat zich afspeelt in de stad waar jij op stedentrip gaat. Er zijn verschillende Nederlandstalige boeken waarbij Barcelona het toneel vormt, verkrijgbaar. Wij hebben de beste boeken met Barcelona in de hoofdrol op een rijtje gezet.

Lockers

Misschien ben je maar een dagdeel in Barcelona of moet je wachten tot je terecht kunt in je hotel. Om niet met een grote en zware tas ron te sjouwen, kun je een locker huren.

Handige apps

Ter  voorbereiding op je stedentrip naar Barcelona kun je alvast een aantal apps downloaden. In dit artikel staan de handigste Barcelona apps op een rijtje.

Veiligheid

Er wordt alles aan gedaan om Barcelona zo veilig mogelijk te houden. Toch moet je als toerist je spullen goed in de gaten houden. Er lopen namelijk wel zakkenrollers rond en diefstal komt voor, hoewel dit niet betekent dat de stad niet veilig is. Als je wil weten wat je kunt doen tegen diefstal of hoe je aangifte moet doen dan kun je deze pagina over  de veiligheid in Barcelona lezen (om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen).

Rolstoeltoegankelijkheid

Icoontje rolstoeltoegankelijkheid Barcelona

Barcelona is één van de meeste toegankelijke steden in Europa. Zo is het openbaar voervoer er goed op aangepast, de wc’s, maar ook bezienswaardigheden en musea zijn goed te bezoeken met een rolstoel. Daarom is Barcelona een zeer geschikte stad om te bezoeken als rolstoeler. Alles over de rolstoeltoegankelijkheid in Barcelona lees je in dit artikel. 

Het weer

Het weer in Barcelona is anders dan in Nederlands. De temperaturen in sommige jaargetijden zijn aanzienlijk hoger. Daarom is het natuurlijk handig om te weten wat de beste tijd is om naar Barcelona te gaan en wat de temperaturen in deze periode zijn.

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info: @barcelonatips & @annebethvis