Driekoningen

Driekoningen is voor Spaanse kinderen het hoogtepunt van de kersttijd: op 6 januari ontvangen zij hun kado’s.

Reyes Magos

De dag waarop Spaanse kinderen cadeautjes krijgen. De drie wijzen uit het oosten maken op 6 januari vanaf 16.30 een optocht door de stad, waarbij ze duizenden snoepjes uitdelen.

Festes de Santa Eulàlia

Barcelona wordt beschermd door twee patroonheiligen: Mare de Déu de la Mercè en Santa Eulàlia. Voor eerstgenoemde dame wordt elk jaar in september een groot feest georganiseerd, maar in februari is Eulàlia aan de beurt. Op vrijdag 12 februari zijn de Catalanen vrij. Gedurende het hele weekend zijn er overal in de stad activiteiten.

Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag zijn de winkels gesloten en worden in de stad diverse religieuze processies gehouden.

Eerste en Tweede Paasdag

Hoewel het in de rest van Spanje een gewone werkdag is, is de maandag na Pasen in Catalonië, en dus Barcelona, officieel nog een vrije dag.

Pinksteren

Catalonië is een van de autonome regio’s waar ook Tweede Pinksterdag een officiële feestdag en dus een vrije dag is. Tweede Pinksterdag is altijd op een maandag.

Sant Joan

Met Sant Joan viert Barcelona het begin van de zomer. Het feest speelt zich met name af langs het strand.

Festa Major Sitges

Het ‘Grote Feest’ van Sitges wordt elk jaar gevierd in de week rondom 24 augustus, de dag van ‘Sant Bortomeu’, de beschermheilige van het stadje op een uur rijden van Barcelona. Het vuurwerk is spectaculair!