De mooiste Instagram plekjes van Barcelona

Bij een stedentrip horen natuurlijk foto’s. In Barcelona zijn super veel leuke plekjes om mooie plaatjes te schieten. Je Instagram moet natuurlijk wel gevuld blijven. In dit artikel vind je alle plekjes in Barcelona waar je mooie Instagram foto’s kan schieten.

1. Palau de la Música

Bij Palau de la Música kan je hele mooie kleurrijke foto’s maken, zowel binnen als buiten het gebouw.
Je kan hier met de gele metrolijn L4 komen en je stapt uit bij Urquinaona.
Adres: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

2.Catedral de Barcelona

Zowel voor de kathedraal als boven op de basiliek kun je prachtige foto’s maken.
Je komt hier met de gele metrolijn L4 en je stapt uit bij Jaume l.
Adres: Placita de la Seu, s/n, 08002

3.Pont del Bisbe

In de Gotische wijk zijn veel mooie plekjes om foto’s te maken maar de Pont de Bisbe schiet er toch echt bovenuit. Vergeet in deze wijk vooral niet om ook verder je heen te kijken, want er zijn praktisch overal mooie plekken voor goede foto’s te spotten.
Je komt hier met de gele metrolijn L4 en je stapt uit bij Jaume I.
Adres: Carrer del Bisbe, 1, 08002

4.Carmel Bunkers

Bij de Carmel bunkers heb je uitzicht over heel Barcelona. Er zijn hier genoeg plekjes om mooie plaatsjes te schieten met de stad op de achtergrond, maar er is een specifieke plek waar je ‘de perfecte foto’ kan maken. Vanaf deze rots waar je op kunt zitten, zie je heel Barcelona achter je.
Je kunt hier het beste met de stadsbus V17 komen tot aan halte Carmel (en dan moet je nog 5 minuten lopen).
Adres: Carrer de Marià Lavèrnia.

5. Barceloneta

Palmbomen zijn altijd een goed idee voor foto’s en in La Barceloneta vindt je er genoeg.
Je komt hier met de gele metro lijn L4 en je stapt uit bij Barceloneta.

6.Park Güell

In Park Güell zijn genoeg mooie plekjes, er is veel kleur, mooie gebouwen en ook veel groen. Ook is het uitzicht er geweldig. Wat wil je nog meer voor het perfecte insta plaatje?
Je komt hier met de groene metrolijn L3 en je stapt uit bij Lesseps of Vallcarca.
Adres: 08024 Barcelona

7. Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een van de bekendste bezienswaardigheden en dus is het hier ook heel druk. Het is wat lastiger om het perfecte plaatje te schieten maar je kunt met een beetje geluk binnen én buiten hele mooie foto’s maken.
Je komt hier met de blauwe metrolijn L5 of de paarse metrolijn L2 en je stapt uit bij Sagrada Familia.
Adres: arrer de Mallorca, 401, 08013

8.Las Arenas

Las Arenas was vroeger een arena voor stierenvechters en is nu omgetoverd tot een prachtig winkelcentrum en op het dak heb je een super mooi uitzicht waar je mooie foto’s kunt maken. Je kunt hier komen met de lift buiten (hier betaal je voor) of de roltrappen binnen nemen.
Je komt hier met de gele metrolijn L3 of de rode metrolijn L1 en je stapt uit bij Espanya.
Adres: Gran Via de les Corts Catalanes, 373 – 385.

9. Arc de Triomf

Bij de Arc de Triomf is het meestal ook erg druk, zorg er dus voor dat je er vroeg in de ochtend bent zodat je de Arc de Triompf nog niet met massa’s mensen hoeft te delen voor je foto.
Je komt hier met de rode lijn L1 en je stapt uit bij Arc de Triomf.
Adres: Passeig de Lluís Companys

10. Palau Guell

Niet alleen het gebouw is fotowaardig maar ook de ‘sprookjestuin’ boven op het dak is heel erg mooi voor het perfecte plaatje.
Je komt hier met de groene metrolijn L3 en je stapt uit bij Liceu.
Adres: Carrer Nou de la Rambla 3-5

11. La Boqueria

Deze markt is niet alleen een feest voor je zintuigen, maar ook voor je Instagram-feed. Er zijn hier zoveel mooie producten en kleuren bij elkaar te vinden, dat je ongetwijfeld het perfecte plaatje schiet.
Je komt hier met de groene metrolijn L3 en je stapt uit bij Liceu.
Adres: La Rambla, 91.

12. Tibidabo

Bij deze prachtige kerk kun je hele mooie foto’s maken, ook is het pretpark Tibidabo een leuke plek om foto’s te schieten.
Neem de kabelbaan bij het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu. die brengt je binnen een paar minuten de berg de Tibidabo op.
Adres: Plaça del Tibidabo, 3

13. Casa Batlló

Ook dit huis is door Gaudi ontworpen. Het is te vinden aan de Passeig de Gràcia. Dit huis is niet alleen overdag maar zeker ook in de avond een bezoekje waard. Vergeet als je hier bent niet het dakterras te bezoeken.
Je komt hier via de paarse metrolijn L2,de groene metrolijn L3 en de gele metrolijn L4 en je stapt uit bij Passeig de Gràcia.
Adres: Passeig de Gràcia 43.

14. De Magische Fontein

Deze fontein is overdag heel mooi maar in de avond word het alleen maar mooier. En zeker op donderdag, vrijdag en zaterdagavond want dan is er een show de magische fontein is zeker een bezoekje waard.
Je komt hier met de rode metrolijn L1, de groene metrolijn L3 en je stapt uit bij Espanya.
Adres: Plaça de Carles Buïgas.

15. Castell de Montjuïc

Bij het kasteel op de Montjuic berg heb je niet alleen een heel mooi uitzicht maar in het kasteel zelf zijn ook genoeg leuke plekjes om een mooie foto te maken. Je kan de gondel pakken en uitstappen bij het kasteel of je kunt er naar toe lopen (hou wel rekening met een flinke klim). Je komt hier door de groene metrolijn L3 en de paarse metrolijn L2 en je stapt uit bij Paral.lel. Vanaf hier kan je verder lopen of met de gondel naar boven.

16. Parc de la Ciutadella

Dit park ligt naast de Arc de Triomf. Er is hier een hele mooie fontein te vinden van Josep Fontsere en die is favoriet voor foto’s. Je kunt op het meer bootje varen. In dit park zijn genoeg leuke fotoplekjes te vinden (ga bijvoorbeeld op zoek naar de mammoet) en je kunt er ook heerlijk de hele middag relaxen.

Je komt hier door de gele metrolijn L4 te nemen naar Ciutadella, Vila Olímpica
Adres: Passeig de Picasso, 21, 08003 Barcelona

17. El Poble Espanyol

Poble Espanyol is een openluchtmuseum. Het ‘Spaanse Dorp’ ligt op de Montjuic. Dit dorpje laat je alles van Spanje zien. Genoeg mooie huizen, pleinen en straten voor bijzondere foto’s.
Je komt hier door de metro naar Espanya te nemen ( L1,L3 en L8) en vanaf hier te lopen of je kan de bus nemen vanaf Plaça Espanya. Neem dan bus 150 of 13.
Adres: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 13.

18. Hospital de Sant Pau

Hospital de Sant Pau wordt vaak omschreven als een van de mooiste ziekenhuizen ter wereld en dat is zeker terug te zien op alle foto’s.
Je komt hier door de blauwe lijn L5 te nemen en uit te stappen bij Sant Pau/Dos de Maig of de gele metrolijn L4 te nemen en uit te stappen bij Guinardó.

19. Las Ramblas

In deze straat zijn heel veel mensen, mooie winkelpanden, veel kraampjes en levende standbeelden te vinden. Er valt genoeg te doen en te beleven en er is meer dan genoeg om op de foto te zetten. Populair dus onder Instagrammers.
Je komt hier met de rode metrolijn L1 en de groene metrolijn L3. Je stapt uit bij Catalunya.

Adres: La Rambla.

20. Plant Wall

Deze voordeur is populair vanwege de vele planten. Dit plekje is misschien wel het meest gefotografeerde plekje in de stad, waar geen toeristische attractie te vinden is. Je vindt deze hipstermuur in de wijk EL Born.
Je komt er met de gele metrolijn L4 en je stapt uit bij Jaume l.
Adres: Carrer d’Allada vermell 12

Wat leuk, je bent tot hier gekomen!

Ik ben Annebeth en ik ben al 21 jaar thuis in Barcelona. Als online gids, journalist, auteur van vele reisgidsen over de stad en mede-eigenaar van fietstourbedrijf El Ciclo, is Barcelona mijn grote inspiratie en alles wat ik weet (en te weten kom) deel ik graag met je op Barcelonatips.nl. Natuurlijk met mijn persoonlijke tips en aanraders zodat jij eenmaal ter plekke dat authentieke, lokale en unieke Barcelonagevoel kunt ervaren.

Vond je mijn tips waardevol en wil je iets terugdoen? Dat kan natuurlijk ;-). Ik heb de mogelijkheid om een donatie naar keuze te doen. Alle kleine beetjes helpen mij om dit platform draaiende te kunnen houden!

Nu doneren

Volg mij ook op Instagram voor nog meer tips en info!