De mooiste Instagram plekjes van Barcelona

Bij een stedentrip horen natuurlijk foto’s. In Barcelona zijn super veel plekken om mooie plaatjes te schieten. Je Instagram moet natuurlijk wel gevuld blijven. In dit artikel vind je alle plekjes in Barcelona waar je de mooiste foto’s kan maken.

1. Palau de la Música

Bij het Palau de la Música kan je hele kleurrijke foto’s maken, zowel binnen als buiten het gebouw. Je vind het Palau midden in El Born. Deze hele wijk is trouwens erg fotogeniek, dus dwaal rond en vind de mooiste plekjes!

Adres: Carrer Palau de la Música 4-6 (El Born)

2. Catedral de Barcelona

Midden in de gotische buurt vind je de mooie gotische kathedraal. Zowel voor als boven op de basiliek kun je prachtige foto’s maken.

Adres: Placita de la Seu (El Gòtic)

3. Pont del Bisbe

In de Gotische wijk zijn veel mooie locaties om foto’s te maken maar de Pont de Bisbe schiet er toch echt bovenuit. Vergeet in deze wijk vooral niet om ook verder je heen te kijken, want er zijn praktisch overal plekken om prachtige foto’s te maken.

Adres: Carrer del Bisbe 1 (El Gòtic)

4. Bunkers van Carmel

Bij de Bunkers van Carmel heb je uitzicht over heel Barcelona. Gedurende de dag maak je hier geweldige foto’s. Kies je ervoor om alleen een foto van het uitzicht te maken of wordt het toch een selfie?

Adres: Carrer de Marià Lavèrnia (Can Baró)

5. La Barceloneta

Palmbomen gecombineerd met strand en zee zijn altijd een goed idee voor foto’s en in La Barceloneta vind je er genoeg.

Adres: La Barceloneta

6. Park Güell

Park Güell zit vol kleur van al het mozaïek, heeft bijzondere bouwwerken én uitzicht over de hele stad… Wat wil je nog meer voor het perfecte Insta plaatje?

Adres: Carrer d’Olot (Gràcia)

7. Sagrada Família

De Sagrada Família is een van de bekendste bezienswaardigheden en dus is het hier natuurlijk vaak erg druk. Het is wat lastiger om hier het perfecte plaatje te schieten, maar toch kun je met een beetje geluk ook buiten foto’s maken zonder andere mensen erop. Gemakkelijker is het om binnen in de kerk fantastische foto’s te maken, vooral van het bijzondere licht van de glas in lood ramen.

Adres: Carrer de Mallorca 401 (Eixample)

8. Las Arenas

Las Arenas was vroeger een arena voor stierenvechters en is nu omgetoverd tot een prachtig winkelcentrum. Op het dak heb je een geweldig uitzicht waar je mooie foto’s kunt maken. Je kunt hier buiten met de lift komen (hier betaal je voor) of binnen de roltrappen nemen.

Adres: Gran Via de les Corts Catalanes 373 – 385 (Poble-sec)

9. Arc de Triomf

Bij de Arc de Triomf is het meestal druk, zorg er dus voor dat je er vroeg in de ochtend bent zodat je de Arc de Triompf nog niet met massa’s mensen hoeft te delen voor je foto. Als dat lukt krijg je een geweldig effect, bekijk de foto hieronder maar.

Adres: Passeig de Lluís Companys (Eixample)

10. Palau Güell

Niet alleen het Palau Güell zelf is fotowaardig maar ook de ‘sprookjestuin’ boven op het dak is erg geschikt voor het perfecte plaatje.

Adres: Carrer Nou de la Rambla 3-5 (El Raval)

11. La Boquería

De markt La Boquería is niet alleen een feest voor je zintuigen, maar ook voor je Instagram-feed. Er zijn hier zoveel mooie producten en kleuren bij elkaar te vinden, dat je ongetwijfeld het perfecte plaatje schiet.

Adres: La Rambla 91 (El Raval)

12. Tibidabo

Bij deze prachtige kerk kun je hele mooie foto’s maken, ook is het pretpark Tibidabo een geschikte plek om foto’s te schieten. Neem de kabelbaan bij het Tibidabo-dalstation aan het Plaça Doctor Andreu. die brengt je binnen een paar minuten de berg de Tibidabo op.

Adres: Plaça del Tibidabo 3 (Tibidabo)

13. Casa Batlló

Een van de prachtige bouwwerken van Gaudí: Casa Batlló. Het huis is te vinden aan de Passeig de Gràcia. Dit huis is niet alleen overdag maar zeker ook in de avond een bezoekje waard. Vergeet als je hier naar binnen gaat niet het dakterras te bezoeken. In de kerstperiode worden hier lichtshows op de gevel geprojecteerd, ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Adres: Passeig de Gràcia 43 (Gràcia)

14. Het MNAC en de Magische fontein

Rond het museum MNAC en de Magische fontein barst het van de plekjes voor mooie foto’s. Het museum is gehuisvest in een prachtig paleis, er is uitzicht over de stad en de fontein geeft op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden een spetterende lichtshow.

Adres: Plaça de Carles Buïgas (Montjuïc)

15. Castell de Montjuïc

Bij het kasteel op de Montjuïc heb je niet alleen een heel mooi uitzicht over stad maar in het kasteel zelf zijn ook genoeg plekjes om een goede foto’s te maken. Je kunt de kabelbaan pakken en uitstappen bij het kasteel of je kunt er naar toe lopen (hou wel rekening met een flinke klim).

Adres: Ctra. de Montjuïc 66 (Montjuïc)

16. Parc de la Ciutadella

Het prachtige Parc de la Ciutadella ligt naast de Arc de Triomf. Er is hier een prachtig opvallende fontein te vinden van Josep Fontsere en is veruit de favoriet voor foto’s. Ook kun je in het park op een bootje varen wat zorgt voor erg leuke foto’s. Verder zijn er in het hele park genoeg fotoplekjes te vinden (ga bijvoorbeeld op zoek naar de mammoet).

Adres: Passeig de Picasso 21 (Vila Olímpica)

17. El Poble Espanyol

Het openluchtmuseum Poble Espanyol ligt op de stadsberg Montjuïc. Dit dorpje laat je alle verschillende stijlen en bouwwerken van heel Spanje zien. Genoeg fotogenieke huizen, pleinen en straten voor bijzondere foto’s.

Adres: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 13 (montjuïc)

https://www.instagram.com/p/CpxBR-aSX6G/

18. Hospital Sant Pau

Hospital Sant Pau wordt vaak omschreven als een van de mooiste ziekenhuizen ter wereld en dat is zeker terug te zien op alle foto’s. Alleen de buitenkant is al fotogeniek, maar ga ook zeker naar binnen voor de prachtige details in het gebouw.

Adres: Carrer de St. Antoni Maria Claret 167 (El Guinardó)

19. Las Ramblas

Op La Rambla zijn heel veel mensen, prachtige panden, kraampjes en levende standbeelden te vinden. Er valt genoeg te doen en te beleven en er is dus meer dan genoeg om op de foto te zetten. Populair dus onder Instagrammers.

Adres: La Rambla (El Raval)

20. Plant Wall

Deze voordeur is populair vanwege de vele planten. Dit plekje is misschien wel het meest gefotografeerde plekje in de stad buiten de grote toeristische bezienswaardigheden. Je vindt deze hipstermuur in de wijk El Born.

Adres: Carrer d’Allada Vermell 12 (El Born)